[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#548156: grub-installer: No grub2 with gpt+lvm+raid+crypto

Package: grub-installer
Followup-For: Bug #548156

Our team encountered this issue as well with 2TB disks (Intel SATA on Dell Poweredge).  

It caught us by surprise since 1.5TB disk recipes were not an issue (not GPT also)

Latest 5.0.3 installer; We ran both normal, and again in expert in the process of debugging. 

Currently the system boots with LILO as selected in the expert mode install, however this is less than ideal.

With dual 2TB disks, we have 500MB RAID1 md0 /boot and and LVM on Crypto on RAID1 for the remainder, with root and swap as LVM volumes

We already installed grub2 from squeeze (noting other known issues about LVM and RAID support), but have no grub_bios partitions.

We now understand GPT/EFI and grub_partitions, but IMHO, this change is going to catch people by surprise on non-perfect installs

The next exercise for us is to shrink md0 and resize, re-number, etc (might be tricky without fdisk GPT support).

Re-installation from daily would be another option it seems, but the crypto disk erase step for 2TB forces more than an overnight break.

IMHO anybody heading the Xen_Cloud route looking for big LVM disks and crypto on Xen/iSCSI is going to stumble on this one.  

Thanks for tracking this down, so we know exactly what our options are and what we need to do.

-- System Information:
Debian Release: 5.0.3
  APT prefers stable
  APT policy: (500, 'stable')
Architecture: amd64 (x86_64)

Kernel: Linux 2.6.26-2-amd64 (SMP w/4 CPU cores)
Locale: LANG=en_CA.UTF-8, LC_CTYPE=en_CA.UTF-8 (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /bin/bash

Reply to: