[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#549880: debian-installer: hungs with unstruted sources



forcemerge 501723 549880
thanks

Hi Robert!

On Tue, 06 Oct 2009 03:32:13 +0200, Robert Henney wrote:
> Package: debian-installer
> Severity: important

Whenever replying to an existing bug, please reply to the bug number as
explained at

  http://www.debian.org/Bugs/Developer#followup

With this mail, I have merged your new bug (#549880) with the original
one I submitted (#501723), no need for two different bugs for the same
issue.

> On Thu, Oct 09, 2008 at 10:27:43PM +0200, Luca Capello wrote:
>> I'm not sure if this is still a bug, since it happened with an etch
>> 4.0r4 i386 business-card image, but I don't know how to reproduce it, so
>> I reported it anyway.  Feel free to close it :-)
>
> I can confirm that this problem still exists in 5.0r3 powerpc netinst.
>
> I have an iMac G3 on which this occurs at every install attempt, so it's
> very reproducible here.  because of that I have not been able to get
> lenny installed on it.
>
> there is one thing about this machine that may be a clue:
> the hardware clock on the machine appears to have reset to Jan 1 of some
> year, probably 1970 but without a date command installed it's hard to
> tell.  the system time being so far off might be confusing something in
> the installer, but I can't begin to guess what.

I had similar problems WRT the hardware clock, as I explained at

  http://bugs.debian.org/501367

You can easily reset the hardware clock removing the internal battery
and leaving the machine off 2/3 days IIRC.  I am not sure, but I think
that I have looked at the d-i logfiles at that time and the problem
seemed to be related to the RTC not being available or broken.  I do not
have anymore the d-i logfiles, so I can not confirm this.

Thx, bye,
Gismo / Luca

Attachment: pgpRetf107V8a.pgp
Description: PGP signature


Reply to: