[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#509400: installation-reports: optical drive not detected (Lite-On 20X LightScribe)

* Christian Perrier (bubulle@debian.org) wrote:

  |>  Quoting Jim McCloskey (mcclosk@ucsc.edu):
  |>  > Package: installation-reports
  |>  > 
  |>  > Boot method: CD
  |>  > Image version: http://cdimage.debian.org/cdimage/daily-builds/daily/arch-latest/i386/iso-cd/debian-testing-i386-netinst.iso
  |>  >                
  |>  > Date: Dec 20th--21st

  |>  This is probably the following problem, listed in the errata file:
  |>          Due to a pata_marwell module not begin properly autoloaded
  |>          on i386 and amd64 media,
  |>          peripherals driven by Marvell disk controllers are not detected. If
  |>          IDE is used in legacy mode with these controllers, switch to
  |>          console 2 when the installer boots (Alt+F2) and
  |>          run 'modprobe -r ahci; modprobe pata_marvel; modprobe ahci' before
  |>          continuing.
  |>  Could you do two tests ?
  |>  1) try with the same image, then follow the above instructions (switch
  |>  to VT2 when the installer boots and run the magic commands) and
  |>  check if the CD is detected later on.

This did indeed fix the problem. Thank you. 

  |>  2) download the *netboot* image of the daily builds. I really mean
  |>  *netboot*. Not netinst. This is a very small ISO image (8MB). With
  |>  that image, which has the latest kernel package from unstable, that
  |>  problem should not happen

I will try this when the current install finishes (I want to re-do the
partition scheme in any case).

Thanks very much to all who helped (the installation has now completed
without problem),


Reply to: