[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#276244: marked as done (Grub fails on install of Debian Testing)

Your message dated Tue, 21 Nov 2006 09:02:23 -0200
with message-id <87hcwt9i68.fsf@neumann.lab.ossystems.com.br>
and subject line Won't fix
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--- Begin Message ---
Package: Grub / Debian installer

Version: Debian Installer, floppy-install prerelease marked as Working, downloaded oct. 8. 2004 (from http://people.debian.org/~joeyh/d-i/images/daily/floppy/)

Package: Grub or Debian Installer

- Four Western Digital Venturis P1,  100-133 Hz,
 harddisks betwen 13 and 160 GiB (one harddisk on each),
 64 MB RAM on each computer
- One TCI 80486 dx2
 one 80 GiB harddisk
 32 MB RAM

Harddisks partitioned as:
 - /boot (~30 MB at the beginning, marked as active bootpartition),
 - swap (~300 MB directly after the boot partition),
 - / (all remaining space)

What I do to demonstrate the problem:
- Install Debian, by fetching the distribution over web.
I am using the plain installer (pressing [enter] at the initial installation screen). - Reboot the computer after the initial packages have been successfully installed

Expected behaviour:
- A Grub - menu, with boot option

Observed behaviour:
- BIOS screen with initial data, and below is the following message:
 * GRUB Loading stage1.5.
 * GRUB loading, please wait...
 * Error 18

Suggested fix: Either replace GRUB with LiLO from the plain installer, or fix the problem with GRUB and large harddisks. All computers are running Debian Testing perfectly if I use the old installer from Woody, and keeps LiLO as bootloader when upgrading to Testing. A quick Google using the keywords 'Grub "error 18"' gave me 547 different hits at the time of this report (okt. 12. 2004), so personally I think this might be a serious problem with GRUB.

--- End Message ---
--- Begin Message ---

After a talk with Frans during Debconf6 (yes, long time ago) we
figured about some bugs that aren't suppose to be close and this are
one of them.

I'm closing it but if you disagree please reopen it and we'll be able
to discuss it again.

        O T A V I O    S A L V A D O R
 E-mail: otavio@debian.org      UIN: 5906116
 GNU/Linux User: 239058     GPG ID: 49A5F855
 Home Page: http://otavio.ossystems.com.br
"Microsoft gives you Windows ... Linux gives
 you the whole house."

--- End Message ---

Reply to: