[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#384601: marked as done (Debian Installer Daily 2006-08-19)



Your message dated Wed, 13 Sep 2006 20:43:34 +0200
with message-id <200609132043.35113.elendil@planet.nl>
and subject line Bug#384601: Debian Installer Daily 2006-08-19
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--- Begin Message ---
Package: installation-reports

Boot method: CD
Image version: http://cdimage.debian.org/cdimage/daily-builds/daily/arch-latest/i386/iso-cd/debian-testing-i386-netinst.iso
Date: 2006-08-19

Machine: Acer Aspire 1353LC Notebook
Processor:  Mobile AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory: 710708
Partitions: <df -Tl will do; the raw partition table is preferred>

Disk /dev/hda: 30.0 GB, 30005821440 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 3648 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1   *           1         608     4883728+  83  Linux
/dev/hda2             609        3648    24418800    5  Extended
/dev/hda5             609        2310    13671283+  83  Linux
/dev/hda6            3527        3648      979933+  82  Linux swap / Solaris
/dev/hda7            2311        2323      104391   83  Linux
/dev/hda8            2324        2336      104391   83  Linux
/dev/hda9            2337        3526     9558643+  8e  Linux LVM

/dev/mapper/system-linux2
              ext3     6438440   3012740   3098636  50% /
tmpfs        tmpfs      355352         0    355352   0% /dev/shm
/dev/hda8     ext3       97826     18178     74429  20% /boot
/dev/hda1     ext3     4807056   4531932     30940 100% /media/hda1
/dev/hda5     ext3    13456580  11448964   1324052  90% /media/hda5
tmpfs        tmpfs       10240       148     10092   2% /dev

Output of lspci and lspci -n:

lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8378 [KM400/A] Chipset Host Bridge00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 PCI Bridge
00:07.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1410 PC card Cardbus Controller (rev 02)
00:08.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB21 IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 80)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 80)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 80)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 82)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 50)
00:11.6 Communication controller: VIA Technologies, Inc. AC'97 Modem Controller (rev 80)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 74)
01:00.0 VGA compatible controller: VIA Technologies, Inc. VT8378 [S3 UniChrome] Integrated Video (rev 01)

lspci -n
00:00.0 0600: 1106:3205
00:01.0 0604: 1106:b168
00:07.0 0607: 104c:ac50 (rev 02)
00:08.0 0c00: 104c:8026
00:10.0 0c03: 1106:3038 (rev 80)
00:10.1 0c03: 1106:3038 (rev 80)
00:10.2 0c03: 1106:3038 (rev 80)
00:10.3 0c03: 1106:3104 (rev 82)
00:11.0 0601: 1106:3177
00:11.1 0101: 1106:0571 (rev 06)
00:11.5 0401: 1106:3059 (rev 50)
00:11.6 0780: 1106:3068 (rev 80)
00:12.0 0200: 1106:3065 (rev 74)
01:00.0 0300: 1106:7205 (rev 01)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot worked:    [OK]
Configure network HW:   [E]
Config network:         [E]
Detect CD:              [ ]
Load installer modules: [OK]
Detect hard drives:     [OK]
Partition hard drives:  [OK]
Create file systems:    [ ]
Mount partitions:       [ ]
Install base system:    [OK]
Install boot loader:    [OK]
Reboot:                 [OK]

Comments/Problems:

-------------------------------------

Network problems:

Installer detected 2 network cards although I only have 1 in my notebook! I had to chose eth1 otherwise I got no network with eth0.

But with eth1 I was able to install over net.

-------------------------------------

Other problems:

When starting installer with 

installgui vga=791

Installer freezed when graphical gui was started

-------------------------------------

My mouse pointer disappeared when using installgui. I have Synaptics touchpad and I was not able to use it. Had to navigate with keyboard.

Same when I plugged in my USB mouse - mousepointer disappeared.

-------------------------------------

<Description of the install, in prose, and any thoughts, comments
      and ideas you had during the initial install.>

The installer is very comfortable but I would REMOVE one step:

- Configuration of exim mail transfer agent - why should a normal user need this?

Beside that it was a little bit confusing to set the language settings for select-default-wordlist, select-default-ispell etc. (can't remember the exact names of them)

-> It would be better to ask user which language setting to use and set these settings for all other packages as well.

Good work!
_____________________________________________________________________
Der WEB.DE SmartSurfer hilft bis zu 70% Ihrer Onlinekosten zu sparen!
http://smartsurfer.web.de/?mc=100071&distributionid=000000000066



--- End Message ---
--- Begin Message ---
Closing this report as most issues were answered and the installation was 
in general successful.

Cheers,
FJP

--- End Message ---

Reply to: