[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#267309: sarge install powerpc

Package: installation-reports


uname -a: Linux 2.6.7-powerpc
Date: Sat Aug 21 2004
Method: Sarge-powerpc-netinst CD ftp.debian.org

Machine: Apple Cube G4
Processor: G4
Memory: 1.5 gig
Root Device: IDE hda7
Root Size/partition table:

        #                    type name                 length   base    
( size )  system/dev/hda1         Apple_partition_map Apple             
      63 @ 1        ( 31.5k)  Partition map/dev/hda2        
Apple_Bootstrap bootstrap                    1954 @ 10485824 (977.0k) 
NewWorld bootblock/dev/hda3         Apple_HFS Apple_HFS_Untitled_4      
   10223616 @ 262208   (  4.9G)  HFS                     not
mounted/dev/hda4         Apple_UNIX_SVR2 Sarge                        
9765626 @ 10487778 (  4.7G)  Linux native        not mounted/dev/hda5   
     Apple_UNIX_SVR2 Storage                     51953126 @ 20253404 (
24.8G)  Linux native      not mounted/dev/hda6         Apple_UNIX_SVR2
swap                          2012220 @ 76112780 (982.5M)  Linux swap   
    swap/dev/hda7         Apple_UNIX_SVR2 Testing                      
3906250 @ 72206530 (  1.9G)  Linux native 		mounted as //dev/hda8  
           Apple_Free Extra                                 262144 @ 64 
     (128.0M)  Free space

Block size=512, Number of Blocks=78125000
DeviceType=0x0, DeviceId=0x0

Output of lspci and lspci -n:
0000:00:0b.0 0600: 106b:0020
0000:00:10.0 0300: 1002:5046
0001:01:0b.0 0600: 106b:001f
0001:01:17.0 ff00: 106b:0022 (rev 03)
0001:01:18.0 0c03: 106b:0019
0001:01:19.0 0c03: 106b:0019
0001:01:1a.0 0c00: 104c:8020
0002:02:0b.0 0600: 106b:001e
0002:02:0f.0 0200: 106b:0021 (rev 01)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot worked:    [O]
Configure network HW:   [O]
Config network:         [O]
Detect CD:              [O]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [O]
Create file systems:    [O]
Mount partitions:       [O]
Install base system:    [O]
Install boot loader:    [E]
Reboot:                 [O]


Overall, this was a VERY smooth install!
Because this was a installation intended to test the installer, the
target partition was an extra partition on an already running system.
Therefore, I was not able to test the installers ability to create and
use the NewWorld partition (previous installs had problems with this).
The network detection, which failed on previous installs, worked
flawlessly with this install.

The only problem I had was that the installer reconfigured yaboot
without asking me if I wanted to keep the configuration that I already
had. Although this is not a major problem, it would be nice if I had the
choice between keeping the existing configuration or installing a new
one. This would only be necessary if the installer detected an existing
yaboot installation. As such it would not have to interfere with the
"automatic" installation of yaboot for users installing for the first

Thanks to the developers for a easy and powerful installer!!

Install logs and other status info is available in
/var/log/debian-installer/. Once you have filled out this report, mail
it to submit@bugs.debian.org. 

Reply to: