[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#247993: SparcClassic installation report

Package: installation-reports

Debian-installer-version: 20040705 netinst, from
uname -a: Linux (none) 2.4.24-sparc32 #1 Fri Jan 30 16:04:55 EST 2004
sparc unknown
Date: 2004/5/8 11.30
Method: booted on netinst CD, installed base from CD and rest from my
local apt-proxy.

Machine: SparcClassic + external CD-ROM + external 2GB HD
Processor: ?
Memory: 32 + 8 + 8
Root Device: /dev/sdb, SCSI id 0,4,0
Root Size/partition table: 

Disk /dev/sda (Sun disk label): 9 heads, 36 sectors, 1254 cylinders
Units = cylinders of 324 * 512 bytes

   Device Flag    Start       End    Blocks   Id  System
/dev/sda1             0      1000    162000    1  Boot
/dev/sda2          1000      1254     41148   82  Linux swap
/dev/sda3             0      1254    203148    5  Whole disk

Disk /dev/sdb (Sun disk label): 67 heads, 62 sectors, 1009 cylinders
Units = cylinders of 4154 * 512 bytes

   Device Flag    Start       End    Blocks   Id  System
/dev/sdb1             0      1009   2095693   83  Linux native
/dev/sdb3             0      1009   2095693    5  Whole disk

Output of lspci:
pita:/home/master# lspci 
pcilib: Cannot open /sys/bus/pci/devices
pcilib: Cannot open /proc/bus/pci
lspci: Cannot find any working access method.

Base System Installation Checklist:

Initial boot worked:    [O]
Configure network HW:   [O]
Config network:         [O]
Detect CD:              [O]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [O]
Create file systems:    [O]
Mount partitions:       [O]
Install base system:    [E]
Install boot loader:    [O]
Reboot:                 [E]
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it


beta4 wouldn't boot: Just after the "freeing n kb of unused kernel
memory" message (I think that's the moment the kernel execs init), it
loops on an "attempt to read beyond end of device" message.

Back to 20040407 snapshot:

When I select "Install base system", it displays "Installing the
debian base system" and the progress bar, but the latter stays at zero
and it returns to the main menu after a second or two. "Check CD-ROM
integrity" says the CD is not a Debian CD, on console 4, anna says
"bad d-i packages file" and ": not such file" (seems like it is
complaining there is no file with an empty name). Eject CD, put it
back, retry. Nope. I go to console 2, mount shows that
/dev/cdroms/cdrom0 is mounted on /cdrom. "ls /cdrom" shows empty
directory. "umount /cdrom" and "mount /dev/cdroms/cdrom0 /cdrom", then
"ls /cdrom" shows something sensible. Go back to console 1. "Install
base system". Works.

The filesystems were not cleanly unmounted after install: fsck run at
first boot from HD, fails critically with I/O error. remount root ro,
fsck on both disks finds no error, continue boot.


Reply to: