[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#216738: marked as done (devfs, autodetect: for 2nd ide controller: pdc202xx_old has to be loaded before ide-detect)

Your message dated Wed, 5 Nov 2003 10:57:03 -0500
with message-id <20031105155703.GA25322@kitenet.net>
and subject line fixed
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

Received: (at submit) by bugs.debian.org; 20 Oct 2003 17:36:10 +0000
>From deriese@mail.desy.de Mon Oct 20 12:35:53 2003
Return-path: <deriese@mail.desy.de>
Received: from netra28.desy.de [] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1ABdwe-0000Zy-00; Mon, 20 Oct 2003 12:35:52 -0500
Received: from mx2.desy.de (mx2.desy.de [])
	by netra28 (DesyMail_Map_28) with ESMTP id 8A9D9FB3B
	for <submit@bugs.debian.org>; Mon, 20 Oct 2003 19:35:49 +0200 (MEST)
Received: from netra27.desy.de (netra27.desy.de []) by mx2.desy.de
 (Content Technologies SMTPRS 4.3.10) with ESMTP id <T656767bdcb83a945669d0@mx2.desy.de> for <submit@bugs.debian.org>;
 Mon, 20 Oct 2003 19:35:48 +0200
Received: from smtp-ha1.desy.de (smtp-ha1.desy.de [])
	by netra27 (DesyMail_In_27) with ESMTP
	id C0B85FB908; Mon, 20 Oct 2003 19:35:48 +0200 (MEST)
Received: from turing.desy.de (lb-40-253-floating.desy.de [])
	by smtp-ha1 (Postfix) with ESMTP
	id B50302B1106; Mon, 20 Oct 2003 19:35:48 +0200 (MEST)
Received: from deriese by turing.desy.de with local (Exim 3.35 #1 (Debian))
	id 1ABdwa-00007D-00; Mon, 20 Oct 2003 19:35:48 +0200
From: Mathias de Riese <mathias.de.riese@desy.de>
To: Debian Bug Tracking System <submit@bugs.debian.org>
Subject: devfs, autodetect: for 2nd ide controller: pdc202xx_old has to be loaded before ide-detect
X-Mailer: reportbug 1.50
Date: Mon, 20 Oct 2003 19:35:48 +0200
Message-Id: <E1ABdwa-00007D-00@turing.desy.de>
Sender: Mathias de Riese <deriese@turing.desy.de>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-4.0 required=4.0
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.53-bugs.debian.org_2003_10_20 (

Package: debian-installer
Version: N/A; reported 2003-10-20
Severity: important


i have a Mainboard (ASUS A7V) with 2 IDE controllers: The first is ATA66 and the second ATA100 (why?). Putting the HD
on the second i see it in woody bf2.4 as /dev/hde, but i dont see it when using the official netinst CD of sarge. The
autodetection of debian-installer makes it worse:

After a long time i found out, that i have to manually modprobe pdc202xx_old and then ide-detect (on tty2) as soon as
debian-installer asks questions.

I am sorry if i put this in the wrong place! Hope, someone will correct this.


-- System Information
Debian Release: 3.0
Architecture: i386
Kernel: Linux turing 2.4.20-bf2.4 #1 Wed Dec 25 13:17:08 UTC 2002 i686

Received: (at 216738-done) by bugs.debian.org; 5 Nov 2003 15:53:01 +0000
>From joey@kitenet.net Wed Nov 05 09:52:57 2003
Return-path: <joey@kitenet.net>
Received: from kitenet.net [] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1AHPxn-0006H2-00; Wed, 05 Nov 2003 09:52:55 -0600
Received: from dragon.kitenet.net (pm3naxs5-226.access.naxs.com [])
	(using TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits))
	(Client CN "Joey Hess", Issuer "Joey Hess" (verified OK))
	by kitenet.net (Postfix) with ESMTP id 388DE185CB
	for <216738-done@bugs.debian.org>; Wed,  5 Nov 2003 15:52:54 +0000 (GMT)
Received: by dragon.kitenet.net (Postfix, from userid 1000)
	id 8CA7D6EAA8; Wed,  5 Nov 2003 10:57:03 -0500 (EST)
Date: Wed, 5 Nov 2003 10:57:03 -0500
From: Joey Hess <joeyh@debian.org>
To: 216738-done@bugs.debian.org
Subject: fixed
Message-ID: <20031105155703.GA25322@kitenet.net>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: multipart/signed; micalg=pgp-sha1;
	protocol="application/pgp-signature"; boundary="opJtzjQTFsWo+cga"
Content-Disposition: inline
User-Agent: Mutt/1.5.4i
Delivered-To: 216738-done@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=2.0 required=4.0
X-Spam-Level: **
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.53-bugs.debian.org_2003_11_03 (

Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

AFAIK hw-detect has loaded all PIC ide drivers before ide-probe since
shortly before you filed this bug report. (I have similar problems with
my laptop hard drive.)

see shy jo

Content-Type: application/pgp-signature; name="signature.asc"
Content-Description: Digital signature
Content-Disposition: inline

Version: GnuPG v1.2.3 (GNU/Linux)



Reply to: