[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

problem with Debian installer on A10-OlinuXino-lime



Helo,

I've tried to use D-I on A10 olinuxino lime, following the guide at https://wiki.debian.org/InstallingDebianOn/Allwinner#Installing_from_an_SD_card_image.

I've download the image:

# wget http://ftp.uk.debian.org/debian/dists/stretch/main/installer-armhf/current/images/netboot/SD-card-images/firmware.A10-OLinuXino-Lime.img.gz
--2017-06-04 21:52:28--  http://ftp.uk.debian.org/debian/dists/stretch/main/installer-armhf/current/images/netboot/SD-card-images/firmware.A10-OLinuXino-Lime.img.gz
Resolving ftp.uk.debian.org (ftp.uk.debian.org)... 78.129.164.123, 2001:1b40:5600:ff80:f8ee::1
Connecting to ftp.uk.debian.org (ftp.uk.debian.org)|78.129.164.123|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 224112 (219K) [application/octet-stream]
Saving to: 'firmware.A10-OLinuXino-Lime.img.gz'

firmware.A10-OLinuX 100%[===================>] 218.86K   581KB/s    in 0.4s    

2017-06-04 21:52:28 (581 KB/s) - 'firmware.A10-OLinuXino-Lime.img.gz' saved [224112/224112]

# wget http://ftp.uk.debian.org/debian/dists/stretch/main/installer-armhf/current/images/netboot/SD-card-images/partition.img.gz
--2017-06-04 21:52:53--  http://ftp.uk.debian.org/debian/dists/stretch/main/installer-armhf/current/images/netboot/SD-card-images/partition.img.gz
Resolving ftp.uk.debian.org (ftp.uk.debian.org)... 78.129.164.123, 2001:1b40:5600:ff80:f8ee::1
Connecting to ftp.uk.debian.org (ftp.uk.debian.org)|78.129.164.123|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 23891122 (23M) [application/octet-stream]
Saving to: 'partition.img.gz'

partition.img.gz              100%[================================================>]  22.78M   648KB/s    in 36s     

2017-06-04 21:53:30 (646 KB/s) - 'partition.img.gz' saved [23891122/23891122]

  Then I concateneted the two files:

# zcat firmware.A10-OLinuXino-Lime.img.gz partition.img.gz > image_a10.img
# ls -lrt
total 63628
-rw-r--r-- 1 root root 23891122 May 25 12:21 partition.img.gz
-rw-r--r-- 1 root root   224112 May 25 12:21 firmware.A10-OLinuXino-Lime.img.gz
-rw-r--r-- 1 root root 40960000 Jun  4 21:57 image_a10.img

  But if I look inside the image, the kernel linux is missing:

# losetup /dev/loop0 image_a10.img 
# fdisk -lu /dev/loop0
Disk /dev/loop0: 39.1 MiB, 40960000 bytes, 80000 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x0eded707

Device       Boot Start   End Sectors  Size Id Type
/dev/loop0p1 *     2048 79999   77952 38.1M  c W95 FAT32 (LBA)

# partprobe /dev/loop0
# mount /dev/loop0p1 /mnt/card
# ls -l /mnt/card/
total 20732
-rwxr-xr-x 1 root root     1575 May 25 10:50 boot.scr
drwxr-xr-x 2 root root    41984 May 25 10:50 dtbs
-rwxr-xr-x 1 root root 21185369 May 25 10:50 initrd.gz

  If I flash the image on the sd, and I boot from sd, u-boot complaint about missing the vmlinuz file.

  I suspect that the generated images for D-I for arm are broken at the moment.

  I've also tried to download the image from http://d-i.debian.org/daily-images/armhf/daily/, but initrd.img is missing instead of vmlinuz.

-- 
Diego Roversi <diegor@tiscali.it>


Reply to: