[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

vmware'i farklı çekirdek ile çalıştırmak



Merhabalar,
vmware'deki sanal makinamı qemu ile çalıştırmayı başaramadım. 3 farklı FreeBSD denedim, 3'ünde de farklı farklı hata verdi. Her nedense çalışırken takılıp kalıyor, yani sistem açılmıyor. Araştırdım ama tam bir sonuca da varamadım. Tekrar vmware kurmak istiyorum. vmware kurarken kernel-header'i istiyor. Sanırım 2.6.12-1-k7'in kernel-header'i yok. Dolayısı ile vmware'i konfigüre edemiyor. Ben de 2.6.8 kernel kurup, orda kurayım dedim ama bu sefer de makinayı 2.6.8 kernel ile açınca X'i bir türlü çalıştıramadım. Ben de 2.6.12-1-k7 kernel ile açıp vmware'i 2.6.8 kernel ile  konfigüre edeyim dedim ama o da olmadı.

Şimdi iki sorum olacak;
 - Ben sistemi 2.6.12-1-k7 kernel ile açıp, vmware'i kurarken 2.6.8 kernel headerlarını nasıl kabul ettirebilirim. /usr/src/kernel-headers-2.6.8-2 klasörünü gösterdiğimde,
The answer "/usr/src/kernel-headers-2.6.8-2/" is invalid.  It must be the complete name of a binary file. diyor.

- Ya da  2.6.8 kernel ile niçin X bir türlü çalışmıyor. Tekrar tekrar dpkg-reconfigure xserver-xorg ile ayarlamaya çalıştım ama olmadı.
Bu benim için gerçekten çok önemli. Tecrübelerini paylaşanlara şimdiden çok teşekkürler,
Kolay gelsin...
--
v e l i   a k ç a k a y a



Reply to: