[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: NAS som kan köra vanlig Debian / miniserverJag använder ett ganska billigt miniITX-moderkort (Asus) med passivt kyld Intel Atom D525 (1,8 GHz, 2 kärnor), det har ett par år på nacken nu. Chassit är ett Antec ISK110, ett väldigt litet som man kan montera på baksidan av en skärm om man vill. Jag har det stående i en bokhylla. Har 4GB RAM, vilket är max. Chassit rymmer endast två 2,5" hårddiskar, men det känns inte som några problem i dag, lagringsdisken är en WD Red 1 TB. Systemdisken är en 60 GB Intel SSD. Använder servern som dels fildelning i lokala nätverket, men också som Teamspeak 3-server och som spelserver över nätet för spelet Trackmania2. Operativsystemet är såklart Debian (7.0). Jag har inte mätt exakt hur mycket den drar, men det är inte många watt. 

Mvh
Tobias


Den 14 september 2013 15:58 skrev Per Eric Rosén <per@rosnix.net>:
Hej!

Jag letar en ny liten server till hemmabruk. Har tittat på NAS; Inga större prestandakrav, men två diskplatser, gärna 1G RAM och om möjligt
två nätverkskort (så man slipper en HW-router).

Känner någon till en sådan NAS som går att installera och köra ren Debian (senaste stable eller testing) på? Eller finns det någon annan Debian-kompatibel miniserver på svenska marknaden?
(verkar inte hitta något direkt med googling)

Hur gör ni andra för små hemmaservrar?
rackserver eller tower känns lite överdrivet (inte minst strömmässigt)

tack i förväg!
Per Eric
--
^): Per Eric Rosén http://rosnix.net/~per/
/   per@rosnix.net GPG 7A7A BD68 ADC0 01E1 F560 79FD 33D1 1EC3 1EBB 7311


Reply to: