[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: torrentklientjan@lillahusetiskogen.se skrev 2013-08-13 15:30:
Hej!

Jag har just fixat till en liten server baserad på RaspberryPi och
Rasbian (Debian). Funkar fint. Verkar det som...

Jag skulle vilja köra någon typ av torrentklient via ssh. Helst ska det
vara en CLI- eller web-baserad lösning.
I vanliga fall brukar jag använda transmission-gtk och det funkar även
på RPi men den kräver rätt mycket resurser. På min gamla server körde
jag webbaserad Transmission och det fungerade bra. Men där hade jag
"oceaner" av minne, RPi v1 har 256M...

Vad rekommenderar listmedlemmarna?

/Janne


Fortfarande Transmission. I paketet transmission-daemon finns en klient som körs som en bakgrundstjänst. Man styr den antingen genom det inbyggda webbgränssnittet eller med ett GUI som körs på en annan dator och ansluter via HTTP. Exempel på sådana är transmission-remote-gtk och transmission-remote-gui (dessa finns inte i Debian-förråden så man får bygga själv). Det finns också ett par terminalprogram i paketet transmission-cli som jag inte testat. På min server använder transmission-daemon drygt 60 MB internminne med 200 torrenter igång.


--
Med vänliga hälsningar
Anton Eliasson


Reply to: