[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: favorit-CMS / groupware?2012-02-07 11:00, Per Eric Rosén skrev:
Hej!

Jag letar efter ett trevligt system för CMS med mera. Har hållit på och skrivit en hel del egen CMS-kod i perl för länge sedan, som så många gjort hemsidor för en hög föreningar, använt en del (Drupal) och försökt göra research på desto fler nu.

Men passar på att fråga här på listan: Har ni någon favorit, och varför?
Gärna naturligtvis något som går att drifta bra i Debian (borde vara alla). Har kollat på wn.se, men tror faktiskt bättre fråga här.

Det jag tänker mig är funktioner som
* wiki / dokumenthantering
* forum (i bästa fall med e-postlistekoppling)
* händelser (ev med anmälning, ev med iCal-stöd)
* eventuellt medlemslistekoppling
* eventuellt e-butik (köpa klistermärken, betala medlemsavgift etc)
* lätt bygga egna moduler (men det förutsätter jag alla klarar)

och helst skrivet i python eller möjligen Ruby - har tröttnat på PHP. Finns många framework, men tänker att även högnivåfunktionerna borde slippa uppfinnas / sättas ihop igen. Har funderat på bla django-CMS, Pinax och något av alla zope-deriverade system.

Spontant skulle jag säga Drupal som har allt det du efterfrågar förutom att det är PHP.

Den som slår Drupal i allt ";-)" utom CMS är Openobject, ett ramverk skrivet i Python. Mer lättillgängligt än Zope. Dokumenthanteringen är häftig, du kan köra openobject-servern som en webdav, caldav, sftp, smtp, imap, xmlrpc, soap, mfl - server som låter dig publicera dina objekt uppmappade på ett godtyckligt sätt, eller konverterade till odf, pdf, eller något annat trevligt format. Saknar du något protokoll så är det lätt implementerat för den händige. Det mesta finns ju i Python. OpenERP, Medical mfl system är byggt ovanpå openobject. Det finns exempelvis 1800 moduler på apps.openerp.com att botanisera i. Vill du göra dokumenthantering, då finns det 67 moduler för det. Vill du implementera händelser då finns det ett gäng modulder för det (t ex issue). Vill du hantera dina händelser agilt med Scrum, då finns det moduler för det, planera din tid med Getting things done, då finns det model för det. Hantera dina medlemmar, då finns det moduler för det. Wiki, Forum ....

Men

Det är inte ett CMS. Det finns webbgränssnitt, men det är fortfarande långt från Drupals 14000 moduler och widgets för att bygga den snyggaste webbplatsen. Fomrulären blir snyggare, smartare och bättre i Openobject men ack så stereotypa, inget för en webbplatsdesign.

Själv brukar jag kombinera de två produkterna, Drupal för webbplatsen och ansiktet utåt, t ex CMS och e-handel som jag knyter till OpenERP (openobject) som tar hand om logistiken, fakturering, medlemshantering och t ex kundportaler.

Läs med om openobject och OpenERP på

https://launchpad.net/openobject
https://launchpad.net/openobject-server
https://launchpad.net/~openerpsweden

http://openerp.com
/AndersÅsikter?

/Per Eric


Reply to: