[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: tillgänlighetOn Thu, 13 Aug 2009, mattias wrote:

Är det så att debian tänker mer på tillgänglighet än ubuntu?
För exempel
Debian har stöd för punktskrift för dom som inte ser ex jag
Dvs vid hela installationen
Vilket ubuntu har slutat med sen 9.04 som det ser ut
Prövade nyss
Va tror ni?

Jag tror inte att man kan göra det så enkelt för sig. Ubuntu (=="medmänsklighet" ey!) och det borgar ju för något. Att de droppat punktskriften låter ju helt sanslöst, jag hoppas att de har den i nån special-skiva eller nåt och har en bra anledning till det valet. Oerhört tråkig utveckling.

Hur som helst så vill jag minnas att Debians installationsprogram och Ubuntus dito har nära relation med varandra (enligt engelska wikipedia så är det tom så att Ubuntu har två installationsprogram, ett eget (baserat på D-I) och ett som är D-I).

Jag hävdar att Debian bryr sig mycket om att Debian ska vara tillgängligt, ett steg är att ha stöd för punktskrift ett annat är att vara välöversatt till modersmålen för användarna.


(kontrollera så att du inte råkat prova att installera från nån testskiva eller liknande där punktskrift inte fungerade som det skulle. 9.04 ska ju fungera och efter det har det ännu inte släppts nån ny Ubuntu utgåva (oktober hägrar))

--
/brother
http://martin.bagge.nu
Nuclear physicists at Fermilab were amazed to find that Bruce Schneier's internal clock is more reliable than the vibrations of a Cs-133 atom.


Reply to: