[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[OT?] Kan inte ssh:a från Debian Lenny till Ubuntu 9.04Hej!

Kanske lite off-topic eftersom problemet troligen ligger på Ubuntu-sidan...

Jag har en grundinstallation av Ubuntu 9.04 där jag precis fått igång ett mobilt bredband från Bredbandsbolaget/Telenor. Detta är den enda anslutningen till Internet och surfning och ssh från Ubuntun funkar bra. Däremot fungerar det inte att ssh:a in till Ubuntun trots att jag installerat ssh-server på Ubuntun.

Som default är ufw (brandväggen i Ubuntu) inte aktiverad. Resultatet är det samma oavsett om jag låter den vara avstängd eller om jag tillåter all trafik. Misstänker att det kanske är så att Ubuntun inte lyssnar på det mobila bredbandet trots att netstat -l säger att den lyssnar på *:ssh .

Finns det någon loggfil (på Ubuntun eller Debian) jag kan kolla för att undersöka vad som går fel?

Kompletterar gärna med mer info om det behövs.

/Peter


Reply to: