[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Uppdatera till Grub 2On Thu, Jun 11, 2009 at 11:52:27AM +0200, pow@pow.se wrote:

Hej!

> Hej!
> >
> >Undrar bara om någon här kör Lenny med Grub 2 och kan dela med sig
> >av sina erfarenheter?
> 
> Jag installerade Grub 2 mest för att jag ville ha lite andrabakgrundsbilder när jag startade datorn (dvs. en icke rationellanledning). När jag installerde Grub 2 så fanns det möjlighet attbehålla Grub 1 och sedan från Grub 1 ladda Grub 2, för att sedan laddaoperativsystemet. Det steget är tänkt för testning, så man kan startasitt operativsystem ändå, om man misslyckades med Grub 2.

Jag läste den här länken i morse: https://wiki.ubuntu.com/KernelTeam/Grub2Testing . Visserligen för Ubuntu men principen borde vara den samma som du beskriver.

> [snip]
> 
> >För att kunna boota Mythbuntu från LVM så behöver jag Grub 2 som
> >vad jag förstått har stöd för boot från LVM.
> 
> Du borde kunna installera gurb 2 och ladda in den via Grub 1, så somjag nyss beskrivit. I dokumentationen kallas det för Chain Loading, omjag minns rätt.
> 
> >Förutom den vanliga försiktigheten (backup osv) är det nåt jag
> >behöver tänka på?
> 
> Inte som jag ser på det. Vill du kan du ha både Grub 1 och 2installerat samtidigt; så har jag det hemma, eftersom jag inte blev sånöjd med G2. Missnöjdheten har att göra med det automatiska scriptsom är till Grub 2, eller som debian har. Det var ett tag sedan jaghöll på med det där, så jag minns inte detaljerna.
 
I länken som jag tipsade om fanns det beskrivet hur man gör om man, efter att ha testat att det funkar, vill ersätta grub-legacy med grub2.

Mvh Peter


Reply to: