[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

netikett (Was: Re: linka ihop /dev/rfcomm serial med dev/ttyUSB1?)Hej!

"Vilket långt brev. Varför skall jag läsa detta brev i denna onödiga diskussion?" kanske du tänker när dina ögon ser all text nedan. Hav tålamod. Jag har en poäng. :-)


Jorgen wrote:
vem har egentligen behörighet att bedöma, om männskor på en epostlista är lata eller inte???

Jag tror att det för det mesta är okunnighet. Eller ... jag HOPPAS det i alla fall.

Många som skriver till en epostlista, eller till andra former av media som har många konsumenter, tänker inte på konsekvenserna av sina handlingar. Eller, oftast, avsaknaden av handlingar. Ett exempel är ovanan att inte ta bort all citerad text som är irrelevant för den fortsatta diskussionen. Dom MYCKET FÅ sekunder som avsändaren skulle kunna lägga ner på att göra sådan städning skulle alla läsare snabbt tjäna in genom att läsandet blir mycket effektivare.

Debians svenska lista har hade ca 1000 prenumeranter sist jag kollade. Om skribenten genom att lägga ner fem sekunder på att städa bort onödiga citat skulle göra läsningen tre sekunder snabbare skulle alla läsare tjäna in en knapp timme totalt. Det är ganska bra utväxling.


jag hoppas verkligen att den här diskussionen rinner ut i sanden...
jag har fortfarande alltför mycket tid över ;-)

En del av oss vill gärna lägga tiden på något bättre än att behöva skrolla igenom en massa onödigt citerad text. Jag är en av dom. Att skriva detta brev tar förstås tid att skriva, men jag "offrar mig" för kollektivet. Det är det som VARJE skribent borde göra. ALLA tjänar på att skribenterna tänker till lite extra.


mvh jorgen

Ha en bra vecka!

/Martin Leben


Reply to: