[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: vnc och sshHelgi Örn wrote:
Hej!
Jag försöker få till så att jag kan logga in med vnc genom ssh från
windows-box på arbetet till en linux-box hemma men något är det som
inte fungerar som det skall. Nu var det ett tag sedan jag gjorde det
här sist så jag kanske har glömt något.
I min sshd_config är X11Forwarding yes och TCPKeepAlive yes
Jag använder Putty för att logga in via ssh och TightVNC klient för
att logga in via ssh tunneln med fjärrdatorns
ip-adress.eller.domain:22
men det fungerar inte.
Medan jag skriver det här kom jag på att jag kanske måste bocka för
X-nånting i Putty också, får kolla det när jag kommer till kontoret
alldeles strax.
Vad skulle det annars kunna vara som jag inte tänkt på?

Hälsningar,
Helgi Örn


Hej!

Får jag föreslå att du tar ett problem i taget så blir det enklare att felsöka. Börja med att försöka få igång VNC-servern på din debian-maskin och anslut till den från en annan dator på ditt lokala nätverk. (Denna del har jag inga speciella tips för eftersom hittills bara kör Debian på servermaskiner utan grafik.)

När ovanstående fungerar så testa med ssh-tunnel. I putty konfigurerar du en tunnel från vilken ledig lokal port som helst (exempelvis 55900) till debian-maskin-ip:5900 eller vilken port som VNC-servern lyssnar på.

Med VNC-klienten ansluter du sedan till "localhost:55900".

Och allt X-relaterat i sshd_config och liknande saknar relevans eftersom det är VNC du försöker köra på distans.

Lycka till!

/Martin Leben
--
Remove dashes and numbers (if any) to get my real email address.
I subscribe to the mailing lists i write to.
Please don't CC me on replies.Reply to: