[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Svenska manualsidor är skrivna i både ISO-8859-1 och UTF-8?Daniel Nylander wrote:
Mikael Magnusson skrev:

Hej Mikma,

Kan det vara någon felaktig inställning hos mig?
Jag använder "LANG=sv_SE.UTF-8" respektive "LANG=sv_SE.ISO-8859-1".


Jag är översättare för några av de svenska manualsidor som finns (dock inte dpkg).

Jag kan se att det är något fel med "debsums". Jag ska felrapportera detta bums

DanneDet är också problem med de svenska manualsidorna i passwd och login från källkodspaketet shadow. Jag har raporterat det som bug #403210. Dels innehåller man/sv/sv.po konstiga tecken. Det ser ut som en del utf8-sekvenser delats upp mellan två rader. Jag inkluderade en patch i felrapporten men den konverterades till iso-8859-1 av mutt så den är nog inte användbar. Alla svenska manualsidor i shadow behöver även byggas om, vilket inte görs när man bygger paketet, och de behöver också kodas om till iso-8859-1.

MikaelReply to: