[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bygga mythtv-paket på ppcTja!

Jag håller på att flytta över min hemmabiodator från en stor, ful och högljudd PC till en snygg, kompakt och tyst Mac mini. Som jag såklart kör Debian på... Tyvärr finns det inte lika bra stöd för inofficiella multimedia-paket för ppc som för i386, så det har varit lite mer pill.

En av grundstenarna i mitt hemmabiodator-system är MythTV. Jag hade inga större problem att ladda ner och kompilera MythTV på Debian/ppc, men varför nöja sig med det? :-) Jag tyckte det skulle vara ännu roligare om jag kunde bygga ett debianpaket (dels för att jag föredrar att ha programvara installerat som paket, och dels för att jag skulle kunna göra ett enkelt apt-repository och lägga upp för andra i min situation).

Så jag laddade ner source-paketet från ftp://ftp.nerim.net/debian-marillat/, som har bra multimediapaket för i386, inklusive ett par libbar som mythtv behövde. Att bygga deb-paket från libbarna var inget som helst problem. Och till en början verkade det problemfritt även att bygga mythtv.... men när det kom till installationsfasen började allt gå dåligt. På skärmen kom typ följande: cp -f "mythfrontend_sv.qm" "/usr/local/src/mythtv-0.18.1/debian/mythtv/../../../../share/mythtv/i18n/" cp -f "mythfrontend_ja.qm" "/usr/local/src/mythtv-0.18.1/debian/mythtv/../../../../share/mythtv/i18n/" cp -f "mythfrontend_si.qm" "/usr/local/src/mythtv-0.18.1/debian/mythtv/../../../../share/mythtv/i18n/" cp -f "mythfrontend_fi.qm" "/usr/local/src/mythtv-0.18.1/debian/mythtv/../../../../share/mythtv/i18n/" cp -f "mythfrontend_zh_tw.qm" "/usr/local/src/mythtv-0.18.1/debian/mythtv/../../../../share/mythtv/i18n/"
make[2]: Leaving directory `/usr/local/src/mythtv-0.18.1/i18n'
make[1]: Leaving directory `/usr/local/src/mythtv-0.18.1'
install -d debian/mythtv/usr/share/mythtv/sql
install -m 644 database/*.sql debian/mythtv/usr/share/mythtv/sql
dh_strip -pmythtv --tmpdir=debian/mythtv --keep-debug
rm -f debian/mythtv/usr/share/mythtv/FreeSans.ttf debian/mythtv/usr/share/mythtv/FreeMono.ttf dh_link -pmythtv-common usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSans.ttf usr/share/mythtv/FreeSans.ttf dh_link -pmythtv-common usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMono.ttf usr/share/mythtv/FreeMono.ttf dh_install --sourcedir=debian/mythtv -pmythtv-backend usr/share/mythtv/setup.xml cp: cannot stat `debian/mythtv//usr/share/mythtv/setup.xml': No such file or directory
dh_install: command returned error code 256
make: *** [install] Error 1

Min första reaktion var: "vilka skumma jävla pathar!" Och mycket riktigt, setup.xml som borde legat i debian/mythtv/usr/share/mythtv/setup.xml, låg istället i /usr/local/src/mythtv-0.18.1/debian/mythtv/../../../../share/mythtv/setup.xml, vilket -- när man expanderat alla ".." blir /usr/local/share/mythtv/setup.xml. Wtf?!

Jag har inte stenkoll på debian-paket, men visst är det meningen att alla byggartifakter ska hamna under ./debian/<paket>?

Och jag *fattar* inte var dessa /../../../../ kommer ifrån heller. Eftersom MythTV använder sig av Qt så har de massa qmake-filer, och de är verkigen totalt främmande för mig. Det enda jag kan komma fram till där är att när jag gör typ:
qmake PREFIX=/usr -o Makefile libmyth.pro
i libs/libmyth-katalogen, så får jag en Makefile som innehåller "dålig" kod (dvs med ../../ som inte borde vara där), typ: -$(INSTALL_FILE) "dialogbox.h" "$(INSTALL_ROOT)../../../../../include/mythtv/" Och detta är uppenbarligen genererat från en libmyth.pro-fil som inte innehåller nån sådan information, och som är såpass annorlunda än Makefilen att jag inte ens kan klura ut hur qmake gör för att bygga en Makefile från den.

Och här nånstans kör jag fast. Jag har försökt googla om qmake, men hittar inget relevant.

Är det någon här som har nån idé om vad det är som går snett, och hur man kan åtgärda det?

/MagnusReply to: