[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Kan inte boota efter uppdateringOn Tue, 20 Dec 2005, Peter Carlsson wrote:

Gjorde för några dagar sedan en uppdatering av mitt
Debian unstable, och vad som bl.a. uppdaterades var
kerneln (från 2.6.14-2 till 2.6.14-3 ???).

När jag nu skulle boota om så verkar den inte hitta
alla partitioner och den hänger sig alltså vid boot.

Det felmeddelande jag ser är något i stil med:
"/sys/block/hdd/dev: No such file or directory
Waiting 1 seconds for /sys/block/hdd/dev to show up"

Ajajaj. Jag råkade ut för detsamma förra veckan. Det var (för mig) inget fel på kärnan utan på mkinitrd. I http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=343048 finns ett antal lösningar. Den som säger att man kan lägga till

- edit /etc/yaird/Default.cfg and add
	MODULE ide-generic
	MODULE ide-disk
  right after the "MODULE evdev" line

funkade för mig. Ifrån dash ska du enligt nåt annat inlägg kunna insmod:a ide-generic och ide-disk och sen fortsätta boota. Jag hittade detta efter att jag installerade om systemet så jag har inte provat...

Lycka till!

En snabb googling hittade Bug#328534 som visar liknande
problem. Vet inte om det alls är relaterat.

Vore tacksam för tips på hur jag enklast kan gå vidare.

Mvh /Anders

Reply to: