[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Hantering av wlan i DebianHej Simon,

En av de senaste numren av Linux Journal presenterade några utilities för att sätta upp nätverk (inte bara trådlöst) via grafiska gränssnitt. Själv tittade jag på 'netgo' [1] och faktiskt mailade till killen som hade skrivit det, att jag var intresserad av att göra ett debianpaket av det. Jag hade även några kritiska anmärkningar. Såg precis att han har sedan dess producerat en ny version. Det är enkelt att installera från source om du har qt-miljön installerat. Själv kör jag dock än så länge små shell-scripts (via sudo) som jag har skapat till alla möjliga nätverk jag kan befinna mig i.

/Michael

[1] http://netgo.hjolug.org/

Simon Kagstrom wrote:
Hej alla!

Tänkte fråga lite hur ni hanterar wlan/wifi i Debian. Mitt problem är inte att
det inte fungerar, utan hur man på ett smidigt sätt byter nät och så. Just nu
använder jag det ganska halvtaskiga sättet att editera /etc/network/interfaces
när jag skall byta nät, men jag hade gärna haft något smidigare sätt att göra
det som samtidigt kan komma ihåg wep-nycklar och liknande.

Grafiskt gränssnitt är inte nödvändigt, men jag hade trivts i ett
cursesgränssnitt. Några tips?

// Simon

Reply to: