[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [ot]liten linux distAlexander Nordström wrote:

Tuesday, 27 September 2005 04:02 skrev lasse:
söker en linux dist som är liten (omk 50Mb)

Enligt distrowatch.org är den mest populära kompaktdistributionen just nu Damn Small Linux, som just är på 50 MiB. Jag tror att den saknar dhcp-server, och jag vet inte hur det är med nc och gcc (den har dock tcc) eller vilken FTP-server som används. Den har visserligen X också. Eftersom DSL är Debianbaserat kanske det går att lägga till och ta bort de komponenter som behövs. DPKG måste dock först installeras via en tarklump.

Puppy Linux är antagligen inte särskilt lämpat som serverdistribution av säkerhetsskäl. Feather och Austrumi är andra kompakta distributioner, men jag tror inte att de passar dina krav särskilt bra.

Har kikat på den, men är inte helt övertygad om att den passar mitt bruk. Har dock kikat på slackware 10.2 och utan problem så kommer jag ner i 80Mb och då har jag inte varit snål om utrymmet.

Däremot så skulle jag inte ha något emot att ha en debian baserad dist för att uppdateringarna går juh då lite enklare.

Eftersom att jag inte är en renodlad debianist så har jag inte pejil på hur enkelt det är att bygga om pakteten för att passa mitt syfte. Tex så skulle man spara massor med utrymme om man bara kunde installera paktetens binärer och libbar, men slippa man filerna....

/LasseReply to: