[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Konstiga log-rader i apache access.logIvar Alm wrote:
Må vara inom specifikationen. Annars hade väl inte ens webservern
noterat det som en access?

Vet inte.

Däremot tycker jag det är anmärkningsvärt att det är flera stycken inom
min isp som sitter och telnettar til min webserver utan att begära nåt
annat än min rot?
Majoriteten av datoranvändare vet inte ens vad telnet är... :-)

Jag tror att vi allihop tycker att det är nåt skumt med det. Speciellt om det förekommer i någorlunda stor mängd. Att någon/några skulle sitta och begära rotdokumentet en massa gånger via telnet från din webbserver är inte särskilt troligt. Men det är i alla fall inget annat än indicier. Ingen kan begära att en ISP ska agera utifrån indicier av detta slag.

/Martin Leben
--
Remove dashes and numbers (if any) to get my real email address.
I subscribe to the mailing lists i write to.
Please don't CC me on replies.Reply to: