[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

scribus import av epsHej,

Finns det någon som använder scribus? Jag har kämpat med programmet de senaste dagarna för att göra en poster till en konferens och har stora problem med att läsa in eps-filer. Programmet låser sig hela tiden, cpu-lasten går upp i 99% och jag blir tvungen att döda programmet via kill. Har även försökt att göra om till svg först, med samma resultat.
Enbart några enstaka, enkla filer har jag lyckats att importera.

Hemma har jag samma version installerat, där kan jag inte ens starta scribus. Det crashar med meddelandet att inga PostScript fonter är installerade. I båda fallen kör jag sarge, alla dependencies är uppfyllda.

Jag är inte intresserad av att höra vilka alternativa program som finns för mitt ändamål (xfig, sodipodi, ...), de känner jag väl till. Jag blev bara förvåndad över att scribus, som har fått så mycket beröm, funkar så dåligt för mig. Hade gärna förstått varför.

/MichaelReply to: