[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Mus och KWM switchSven Arvidsson wrote:
Patrik Nordlund wrote:
  
Tänkte jag skulle höra med er, om det är någon som vill tipsa mig om 
vad jag kan göra, för att få min mus att "hänga kvar" när jag byter 
dator fram och tillbaka, med min belkin soho kwm switch.

Startar jag linuxburken så tuggar den igång och gnome startar och 
muspekaren rör sig enligt musens instruktioner. Men byter jag nu till en 
annan maskin med min SOHO switch från Belkin blir musen helt galen när 
jag kommer tillbaka. Muspekaren rör sig med 100px:s hopp näst intill 
slumpmässigt över skärmen.
    
Det pratades KVM på debian-user för ett tag sedan, du kanske kan få
något tips därifrån.

http://lists.debian.org/debian-user/2005/05/msg00104.html

Om jag inte minns fel pratades det om att stänga av gpm (om du kör det
vill säga), byta mellan X och terminal, eller att dra ur/stoppa i
muskontakten på KVM.

  
Har du testat med andra switchar? Vi använder Belkin Soho på jobbet (landstingets it-service, östergötland) och de är "a pain in the ass" tyvärr. Det är mycket vanligt att man tappar musen på ena datorn och måste starta om allt för att komma igång igen. Vi sitter naturligtvis med Windows, i en blandad miljö med NT och XP maskiner men det borde inte vara några problem och det var det inte heller med de gamla Switcharna vi hade, men då bytte vi bara mellan NT och NT. Hade förresten en kompis som hade XP på en maskin så han körde tre burkar på gamla switchen och det gick jättebra.

Soho Switcharna är vi innerligt trötta på, de piper hela tiden och det går inte att få bort detta tydligen. Det skall visst gå att sätta i en avskuren kontakt någonstans för att få tyst på dem men detta går inte på just vår modell tydligen. Scrollfunktionen på mus går inte att få på ena datorn och den kan "flytta" sig så att den går på en maskin först och inte på den andra för att efter lite bytande plötligt fungera på andra men inte första. Och som sagt, man tappar musen helt med dem också ofta, det är lika för alla på jobbet det vet jag. Har du inte testat med annan switch så tror jag att det kan vara idé att göra det. Har andra några erfarenheter där det fungerar bra med Soho switchar?

Lycka till.

niklas adolfsson, linköping
--


Reply to: