[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: MPlayer hittar inte audio codecChristian von Schultz wrote:

Tänk, exakt det här problemet har jag också råkat ut för. Bara för
OGG-filer. Kanske borde man skriva en buggrapport, men jag har inte
tagit mig tid att formulera något.

Jag har en work-around: i /etc/mplayer/codecs.conf, direkt efter
avsnittet om "audiocodec vorbis", har jag lagt till:
audiocodec vorbis2
 info "Work-around Ogg (Christian)"
 status working
 comment "OggVorbis driver using libvorbis"
 format 0x73627276
 driver libvorbis
 dll "libvorbis"

Med vänliga hälsningar,
Christian von Schultzse där! jag råkade precis ut för samma sak. jag löste problemet genom att deleta codecs.conf =) eftersom den filen inte verkade vara providad av något paket slöt jag mej till att det nog var en kvarleva från en gammal deb, men kanske hade jag fel? (dessutom har jag klantat till mej lite så att hela / (root) inklusive /etc har bytts ut mot en några dagar (veckor?) gammal kopia på något mystiskt sätt, så jag slöt mej till att det var orsaken till problemet, men jag har säkert fel igen) hursom helst verkar avsaknaden av codecs.conf inte orsaka mej några problem.. finns det någon med den senaste deb:en från marillat som inte har haft problem med ogg?

många vänliga hälsningarReply to: