[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Svar på problem med ALSAHej!

Jag hade samma problem. Fattar inte varför de måste gör allt så svårt. Borde det inte vara vanligare att man vill ha ljudvolymen på när man har installerat ALSA och att man vill spara inställningarna mellan omstarter? Jaja, här kommer ett förslag på hur man kan göra

Använd:  $ alsactl store

Det ska spara dina inställningar. Jag hade en bättre sida om någon som hade fixat det i debian (typiskt att man alltid slarvar bort de bästa länkarna :P ..). Jag gjorde samma sak som han hade gjort och då behövde jag bara köra ett kommando och sedan var det klart, men jag vet inte om det här är samma. Kolla på länken nedan. Där säger personen som har skrivit sidan att man bör göra en "alsactl restore" för att få tillbaka inställningarna. Du får väl testa lite. Förhoppningsvis räcker det med att bara använda store.

http://somewhere.fscked.org/laptop/

/ Henrik

Per Blomqvist wrote:

Hej, jag har oxå ljud-problem, får öppna ljudmixer (aumix använder jag), och reglera upp ljudnivån efter varje reboot. För att höra något på denna nya kärnan 2.6.*

Fråga: Var sparas ljudnivåns data?

Anders Wallenquist wrote:
<snip>

Reply to: