[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Secure Digital
1) Vet någon hur man läser SD-kort via Debian? Har en HP nx7000 med inbyggd SD-läsare istället för floppy.

2) Monterar och läser SD-kort idag via en USB San Disk Cruiser. Den uppträder som en SCSI-disk på /dev/sda1 och går att montera som ett vanligt filsystem (vfat ?). Har dock inte lyckats ta bort läsrättigheterna på filer som jag lagrar på kortet. (min tanke är att lagra mina ssh-certifikat på SD-kortet, göra en symbolisk länk från ~/.ssh till lämplig katalog på SD-kortet. Förvara SD-kortet i plånboken och kunna lämna maskinen på service utan att vara rädd att mina certifikat kommer på avvägar. Men då får certifikatfilen inte vara läsbar för resten av världen). Hur tar jag bort läsrättigheterna, sudo chmod og-r id_dsa eller sudo chmod 400 id_dsa tar inte.

3) Finns det någon annan modell för att skydda certifikaten, krypterad katalog eller liknande?

/Anders W
Reply to: