[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Dela NTFS-partitionCarl-Fredrik Enell wrote:

[...]

2) att minska windozepartitionen med ntfsresize. Problemet är då bara
att XP envisas med att lägga en fil mitt i det lediga utrymmet som
defrag vägrar flytta på, så ntfsresize kan alltså inte göra partitionen
mindre än halva disken.
Det hjälper inte att stänga av växlingsfilen.  Är det någon som haft
liknande problem och vet vad det är för filer och om de kan flyttas
till början av hårddisken? I så fall slipper jag göra om
återställningsproceduren en gång till. Jag vill helst hålla
windowspartitionen minimal, runt 5 GB.

Jag hade samma problem med en FAT-partition förut, och skulle också vilja veta vad man kan göra åt det. Jag tror att jag hittade någon instruktion på nätet om hur man kan hitta de där filerna (man skulle använda något "attrib"-kommando om jag mins rätt), men det var mycket enklare att köra igång parted och be den minska partitionen. Parted tar hand om att flytta på filer och så automatiskt. (Ingen aning om det stödjer NTFS, dock.)
Reply to: