[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Gnome 2.4 hängerNiklas Hoglund wrote:

Anders Wallenquist wrote:

Min Gnome 2.4/XFree86 4.3 hänger sedan jag uppdaterat paket (gnome/xserver?) nyligen. Ursprungligen är den en Morphix, men underhållen såsom en unstable. Några nya paket eller någon ny konfigurationsinställning har förstört min Gnome-installation :-(

Efter gdm-inloggningen, kommer jag till läget då Gnome lägger ut en splash-bild och just skall börja starta tjänster - här hänger inloggningen. Efter 10 minuter eller så kommer ett felmeddelande om att Panelen redan startad...Om du kommit så här långt är det nog GNOME, inte X eller något annat som hänger sig. Jag har haft problem med GNOME vid uppgraderingar, men det var framför allt när jag uppgraderade från 1.4 till 2.0.

Jag skulle prova att flytta eller radera alla GNOME-inställningar från min hemkatalog om det där hände, eller prova att skapa en ny användare och se om jag kan logga in med den.

Prova att flytta ".gnome*" och ".gconf*" från din hemkatalog så att GNOME inte hittar dem.


Jag har testat att skapa nya användare, funderar på om det kan vara inställningar som även finns i /etc/skel och således kopieras till en ny användare? Har även försökt att radera alla .*-kataloger för en dummy användare - men då kanske jag istället skapat nya problem?

Var konfigureras de tjänster som startas av Gnome under inloggningsfasen? Det är kanske där jag skall leta efter fel?

/Anders WReply to: