[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Gnome 2.4 hängerAnders Wallenquist wrote:

Min Gnome 2.4/XFree86 4.3 hänger sedan jag uppdaterat paket (gnome/xserver?) nyligen. Ursprungligen är den en Morphix, men underhållen såsom en unstable. Några nya paket eller någon ny konfigurationsinställning har förstört min Gnome-installation :-(

Efter gdm-inloggningen, kommer jag till läget då Gnome lägger ut en splash-bild och just skall börja starta tjänster - här hänger inloggningen. Efter 10 minuter eller så kommer ett felmeddelande om att Panelen redan startad...


Om du kommit så här långt är det nog GNOME, inte X eller något annat som hänger sig. Jag har haft problem med GNOME vid uppgraderingar, men det var framför allt när jag uppgraderade från 1.4 till 2.0.

Jag skulle prova att flytta eller radera alla GNOME-inställningar från min hemkatalog om det där hände, eller prova att skapa en ny användare och se om jag kan logga in med den.

Prova att flytta ".gnome*" och ".gconf*" från din hemkatalog så att GNOME inte hittar dem.


--
                        Niklas
Reply to: