[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Procmailrc var "Mängder av skräpbrev"
Jag gav amavis ett par timmar, eftersom att jag kör stable men inslag av testing gick det inge vidare... Tror att det kan vara ett fall av SBS && RTFM , så jag ska kika lite mer på det.

Det roliga var att jag fick det till att lira klockfritt på en slackware 9 kärra på ungf 10 min :)
Johan Björklund wrote:
On Thu, Oct 09, 2003 at 23:21 CEST, lasse <lasse@st0kk.com> wrote:

Jepp du har helt rätt! :) och det är bara en enkel lösning för att slippa resterna av swen, som formligen bombarderar mig. Tyvärr har jag inte haft tid att läsa på mig allt när det gäller procmail, eftersom att tja.. att jag aldrig förut har drabbats så hårt som nu.
har suttit och försökt leka med att tolka  ^Subject:.
men jag har inte lyckats hitta den gyllene tråden eftersom att det verkar finnas några variationer som jag hellst vill plocka i ett och samma filter. Dock måste jag ärligt säga att egentligen letade jag efter typ en "apt-get install sjuhelvetiskt-bra-spamfilter-som -är-enkelt-att-förstå" men inte hittade någon snabb vacker lösning. Eftersom att jag kör sendmail och imap vill jag hellst att alla mail ska gå igenom ett filter och filtrera grovt.. Jag har inte så mycket tid att leta på nätet så jag vet inte vad jag ska skriva i google för att kunna hitta en typ bra beskrivning hur man mappar ihop sendmail-spamfilter-anitvirus-imap.

Så jag är tacksam för alla förslag
Och jag är inte rädd för att kompilera eller kofigurera bara jag har en vettig manual :)


Hejsan,

ge dig på amavisd-new. Utmärkt filter som integrerar bra mot de flesta
MTA:er. När man väl har amavisd på plats kan man häkta på SpamAssassin,
och i princip vilken antivirusprogramvara som hellst.

Bra dokumenterat är det också. Förutsättning är dock att man kör
unstable.

Själv använder jag amavisd för att filterar bort virusmail och har då
integrerat mot clam. Det mesta fungerade out-of-the-box. Fick klippa in
två enkla regler för Exim4 (som fanns i en bra README) samt modda några
parametrar i /etc/amavisd/amavisd.conf.

Effektivt. Det senaste dygnet har min mailrelay processat > 12000 mail,
varavav > 6000 innehöll virus och kastades direkt innan de skickades
vidare till min mailserver.
mvh

Reply to: