[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: SIP-klientAnders Wallenquist wrote:
Peter Andersson wrote:


Anders Wallenquist <anders.wallenquist@kreawit.se> wrote:

Vad skall man ha för SIP-klient till alla spännande IP-telefonilösningar
som dyker upp på marknaden?


Själv kör jag med med en http://www.i3micro.com/i3web/voodvrg122.php
Anslut en vanlig telefon och lan, konfas via webgränssnitt, men den kostar pengar och det är kanske inte riktigt vad du är ute efter:-)


Min arbetside är att kombinera mjukvaruklient i PC och WiFi-lurar när de kommer i höst (t ex Zyxel). Har kontor hemma, på stan på ett kontorshhotell och upprättar "kontor" från tid till annan ute hos kund. Min tanke är att kunna ta med mig min fasta telefoni och skära regält i mobilkostnaden. Men det kräver att jag håller mig till verktyg jag kan bära med mig till vardags och inte allt för mycket strul med brandväggar etc.
SIP är struligt genom brandväggar. Jag har en BSD baserad NAT:ad brandvägg. Har själv blivit tvungen att redirecta vissa portar direkt till min vrg för att få det att lira, jag tycker att SIP programvarorna borde stödja socks proxys eller liknande. Det går väl an när man sitter själv med sin egen miljö men måste vara ett helvete att administrara i stora miljöer.

Är det rätt tänkt?
Det låter bra men jag har ingen erfarenhet.


Någon som känner till någon SIP-opetarör (gateway SIP/PSTN) i Sverige,
har varit i kontakt med wx3.


http://www.digisip.com/


Spännande!

Hur är dina erfarenheter av dem och att använda SIP? Vågar man släppa sin fasta telefoni
och ersätta detta med SIP?
Ähm jag använder inte det själv, jag tycker det är roligare med http://fwd.pulver.com I längden hoppas jag att det slår ut telefonbolagen, precis som linux kommer slå ut MS:-) Jag har funderat på att slänga ut Telia men min fru bromsar. Hon har en viss erfarenhet av hur bra mina hack funkar...

/Anders W

F.ö. har jag blivit intervjuad av sydsvenskan angående IP-telefoni, se http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10057997&imagelist=15&textlist=16 Rent tekniskt är det ganska många fel men det är kul att en "vanlig" tidning uppärksammar detta fenomen.

/Peter
--
A: No!
Q: Do we like jeopardy quoting?Reply to: