[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: svenska tecken osv.JB wrote:

Hej, jag har nyligen installerat debian (woody) och har haft ett problem sen första dagen; Jag kan inte skriva större än/mindre än tecken i XFree-applikationer (inte ens i aterm,xterm etc) men det går bra i console. Svenska bokstäver kan jag inte skriva i varken console, aterm eller xterm men dock i vissa XFreeprogram t.ex mozilla. Jag har testat att använda loadkeys på alla se-* keymaps och xf86config ser rätt ut.

Ideér?


Jag är själv ganska ny på Debian, men jag hade också samma problem. Då hade jag fel konfigurerad XF86Config fil (ligger i /etc). Sen hittade jag en inställning i Kde's inställningar som hjälpte mig att få vissa tecken (t.ex @). Nu vet jag ju inte om du kör KDE men om du gör det så kan det vara en bra ide att klicka runt och se om du får det att funka.

/Johan SReply to: