[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Debian testedHej

Tänkte prova den här idén här, innan att ev föreslå den 'högre upp' i epostlisteheirarkin.

Det är en evig diskution om debians releascyklar. Att de bör vara tätare. Men för många servrar är de ganska bra. Med säkerhetsupdateringar 1 versioner bakåt behöver en server inte uppgraderas mer än var 4-6 år med 2-3 års realesecykel. Det är underbart bra!

Men för desktop maskiner och en del servrar blir saker för gamla. Problemet med testing och unstable är att saker ibland går sönder och för testing i alla fall, inga säkerhetsupdateringar.

Men om man frös testing var 3-9 månad (när den är i dragligt skick), fixade de viktigaste problemen, såg till att alla säkerhetsfixar som inte än gått in blir inlagda - och sedan släppte den som debian tested (som får säkerhetsfixar - dock bara den senaste versionen).

Då skulle man ha något som var brukbart för 'produktions' desktopsystem och 'hetare' servrar. Samtidigt som stable kunde behålla sin bekväma realescykel för standardservrar.

Tested skulle även kunna vara en bra måltavla för tredjpart apt-källor. Så de kan inehålla bara de extra programen, och endast i undantagsfall updaterade standarbibliotek - som tenderar att bryta annat eller förhindra att flera tredjepartskällor kan användas samtidigt.

Vad tror ni om idén?

/LaH
Reply to: