[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

PCMCIA-support, forst igenMina äventyr med PCMCIA-kort fortsätter. Målsättningen är att få ett WiFi- och ett SanDisk CompactFlash-adapter-kort att fungera tillsammans med en kärna som har ACPI och Woody.

Korten fungerar utmärkt med en Knoppix-kernel och Knoppix variant av Cardmgr. Knoppix egen patch för ACPI gör att PCMCIA-stödet ballar ur.

Men mina försök med kernel-image-2.4.22-20030830-marlow_2.4.22-2_i386.deb ser mycket lovande ut, de kernelmoduler jag vill ladda finns där. Däremot har jag inte lyckats att återskapa Knoppix konfiguration av Cardmgr. Jag tror detta är det som saknas!

Försökte att apt-get dist-upgrade en HD-installerad Knoppix till Sid och Gnome2 men det blev bara en ordentlig röra :-(

Någon som vet hur man trollar med CardMgr i min Woody?

/Anders W


Anders Wallenquist wrote:


Har testat med Knoppix kernel 2.4.21 som fungerar fint tillsammans med NetGear ma401 (prism2_cs), men i samband med att jag la på ACPI-stödet så tappade jag naturligtvis PCMCIA-stödet igen :-(

Testar nu 2.4.22 (kernel-image-2.4.22-20030803-marlow_2.4.22-2_i386.deb) med inbyggt Acpi-stöd, bättre PCMCIA men saknar prism2_cs.

Har förgäves försökt att kompilera min egen prism2_cs, rekommendationen är att göra sin egen kernel för att kunna kompilera prism2_cs.

Några tips? Att patcha ihop en egen kernel känns över mitt huvud...

Finns det några bra deb-arkiv med färdiga kärnor i olika smaker? apt-get.org erbjuder inte mycket på det här området.

BTM, min nuvarande 2.4.22-kernel bootar med svart skärm, inte heller mina virtuella konsoler fungerar utan att skärmen flimmrar. Min lilo.conf är den samma som tidigare. Någon som vet vad detta kan betyda?

/Anders W


Anders Wallenquist wrote:

Lyckas inte ladda in min pcmcia_core-modul. Använder Woody, med kernel 2.4.20-bf2.4-xfs och pcmcia-cs.3.2.1-1 och får meddelandet:


aw@anders:~/$ sudo /etc/init.d/pcmcia restart
Shutting down PCMCIA services:.
Starting PCMCIA services: modulesinsmod: a module named pcmcia_core already exists /lib/modules/2.4.20-bf2.4-xfs/pcmcia/i82365.o: init_module: No such device Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
     You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.20-bf2.4-xfs/pcmcia/ds.-o: init_module: Operation not permitted Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
     You may find more information in syslog or the output from dmesg
cardmgr.

Min målsättning är att få korten för WiFi/802.11b (Netgear MA401 prism-chip/ornico-drivare) CF-Card/PCMCIA-reader (memory-ds?) att fungera.

Någon?

/Anders W


Reply to: