[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Bläckstråle-skrivareSvein Ove Aas wrote:
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Wednesday 12 March 2003 17:10, skrev Adam Huuva:

Hej alla,

jag tänkte att det måste finnas många här på listan som sitter med en
bläckstråleskrivare kopplad till sin debian som kanske kan hjälpa mig.
Det är nämligen så att jag inte kan skriva ut från program som abiword,
eller galeon. Jag får ut ren postscript kod istället på skrivaren.

Jag kör cups och har lyckats få utskrifter från gimp att fungera fint.


GIMP har sitt eget utskriftssystem og vil vanligvis oversette fra PostScript til skriverspråk selv; resultatet sendes så til CUPS i "raw"-format.

Alle andre programmer vil kun (om nødvendig) oversette til PS og lar CUPS ta seg av videre arbeid. dersom du får PS ut på skriveren har du enten bedt programmet skrive ut i raw-mode, eller CUPS tror at skriveren er en PS-skriver. (Vel, det er de mest sannsynlige, ihvertfall.)

Jeg foreslår at du sjekker CUPS-konfigurasjonen en gang til.

God sed i listsammanhang är väl att höra av sig när man löst problemet och hur. Så fyra månader senare så fungerar nu min Epson Stylus Photo 830. Igår testade jag och det hade "lagat" sig under tiden. Jag misstänker att en paketuppdatering har fixat en bug eller nåt. :)

Tjing,
--
Adam Huuva
V:a Esplanaden 11   -   953 37 Eurocity   -   Sweden, Finland
Phone: +46-922-10599     -      E-mail: aatami at home dot seReply to: