[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Linux och Geforce2 MX?At 19:00 2002-11-18, Karl Åström wrote:
On 11/18/2002 04:05 PM, Ivar Alm wrote:
Hej.
Ryktas om att det är problem med Linux (vet inte vilken) och GF2 MX. Att X ska hänga sig så ordentligt att det bara är en hårdvarureset som gäller.
Är det några som har upplevt problem i Debian, X och GF2 MX?
Vore bra att veta innan jag skaffar nytt graffe.

Jag har haft problemen med min Geforce2 MX.
Det sägs att de ska bero på att linuxdrivisarna kör kortet varmare än windowsdrivisarna och att allt spårar ur då. Det verkar stämma med mina upplevelser av det hela. Om jag kör med AGP igång och tuffar igång en 3D applikation (Unreal Tournament) så stenhänger sig allt. Om jag slår av AGP så kan jag få det att fungera men man får ju inte ut den acceleration man förväntar sig av kortet då.

Jag har testat alla små tweaking tips som ges i NVidias linuxforum och alla drivisar de har på siten. Inget av dem gör så att jag kan köra med AGP på.

Jag antar att man skulle kunna testa att köra på en feting-fläkt på det hela men jag blir nog ändå tvungen att rekommendera ett annat kort än GF2an om du vill spela under linux.

Okaj.
Det var lite som jag förstod det av den kille jag pratade med det här om. Det var tydligen när man fetade på lite mer ur kortet. Många hade fått häng i X, men det kanske var om de använt nån form av acceleratorfunktioner på kortet då? Tanken är att jag kommer att göra en liten kort-rockard... Jag har ett GF2MX i min win-burk. Ska sätta ihop en P4 med SIS645-chipset (SDRAM) för att köra parallellt och lära mig linux. Är ordentligt newbie, har bara installerat och kört lite på en laptop. Tanken är väl att försöka få en linux att funka som jag idag använder min win-maskin och sen skrota allt vad M$ heter. Då var tanken att byta till ett fetare kort i win-burken (typ ti-4200) och sen flytta MX-kortet till linuxburken. Jag kommer nog inte att spela nåt alls på linuxen, så jag kanske kan få MX'en att funka ändå...

Vill byta MX-kortet i win-burken, men vill inte köpa två kort... Dilemma.

//Ivar
-
******************************************************************
Ivar Alm     ! Where does Microsoft want to drag you today? !
Umeå, Sweden   ! Do you really want to go there?       !
octo@acc.umu.se  ************************************************
http://www.acc.umu.se/~octo


Reply to: