[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Vilken ADSL?Karolina Lindqvist wrote:
onsdagen den 9 oktober 2002 23.32 skrev Adam Huuva:

Tjena,

Kan ni säga vilken ADSL av de leverantörer som levererar över
hela Sverige som är nåt att ha? Vilken är bäst av Telia, Telenordia,
Tele2, Spray?, ev. annan? För användning med debian.


Jag vet inte alls vilken som är bäst, men jag måste säga att jag har bra erfarenheter av Telenordia. Går som tåget. Telenordia använder telias Skanova, så egentligen hänger det på dem hur det fungerar. Telenordia sköter väl i princip endast inloggningen och debiteringen och resten går över telias nät. Inloggningen görs via PPPoE via den normala standard pppd. Inga fördröjningar på att få ett nytt IP. Man får det direkt om man restartar pppd. (Ok, jag måste erkänna att jag kompilerade om pppd för kernel PPPoE. Jag vet inte om det gör någon skillnad)

Hastigheten är ca 60kbyte/s till mig, och ända upp till 80-100kbyte/s i andra riktningen (hur det nu kan bli det). Dynamiskt ip, men det löste jag med DYNDNS (gratis!) vilket fungerar bättre än jag trodde. Så numera har jag en fast adress 'shakti.ath.cx'. (Inte i .se-domänen, men vad kan man göra?)

Problemen jag hade i början berodde på mitt nätverkskort i datorn! När jag bytte ut det billiga Realtek till ett 3COM-kort fungerade allt perfekt.


Mmm, jag har också redan testat Telenordias adsl hos mina föräldrar fast med min dator och som du säger funkar det fin-fint. Fast det låser sig ibland på vissa "requests" (tex en sida). Detta trots att en parallell tcp-koppling kan tanka problemfritt. Lite "yrt". Sen är de väl inte den mest billigaste providern man kan hitta. Bra är dock att man kan stödja lokal företagskultur eftersom Telenordia har sin support i Haparanda. (Liksom D-Link för den delen) :-) Inte för att jag tror att skulle behöva så hemskt mycket av det.


Cheers,
--
Adam Huuva
Hjortv�gen 15  - S-95336 Haparanda  - Sweden  - Lappland
Phone: +46 (0)922-12880    -    E-mail: aatami@home.seReply to: