[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: resolv.conf resettas




On Mon, Oct 14, 2002 at 10:09:58PM +0200, Ivar Alm wrote:
> Kanske kan få hjälp med en liten newbiefråga. Jag måste för närvarande
> editera resolv.conf manuellt varje gång jag startat datorn. Varför? Var ska
> jag ange mina nameservers så att de blir "permanenta"?


Jo, kör pump, iaf enligt top.
Testade lägga till mina dns'er i pump.conf, och det den lade till i resolv.conf var dessa ip-adresser efter raden 'search'. Detta löste inte några problem. Det jag måste sätta är nameserver-raderna...
Verkar inte gå att komma åt via pump.conf.
Provade sätta nodns i pump.conf för eth0, så att inte resolv.conf ska uppdateras, och ändrade resolv.conf manuellt, men det känns inte som rätt väg. Det fungerade i vilket fall. Jag hade kvar mina dns'er i resolv.conf efteråt. Funderar på om win-burken skickar sitt eget interfaces ip som dns. Det verkar korkat då jag satt mina två dns'er i tcp-inställningarna på det interfacet.


Om du nu har valt att köra Pump/DHCP på din linuxmaskin så borde du väl koncentrera dig på att se till att din win2k-burk ser till att klämma ur sig de inställningar du vill ha?

Alternativet är att sätta allting statiskt i /etc/network (man interfaces) och i /etc/resolv.conf och glömma hela denna soppan.

Hälsningar Martin




Reply to: