[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Script uitvoeren via initramfsHallo,

Een klant vroeg me iets te doen via initramfs. Ik vertelde hem dat ik daar weinig verstand van had. En dat ik dat ook wel kon via een chroot.

Toch wou hij graag dat ik eens ging kijken naar initramfs.
En dat blijkt leuk ;-)

Al vrij snel kon ik wat ik wou, maar dat doe ik door de initrd uit te pakken, het script "init" aan te passen, en de boel weer in te pakken. En dan rebooten. Dat hacken in "init" lijkt me niet echt de bedoeling.

Ik heb geprobeerd mijn scriptje in /etc/initramfs-tools/conf.d/ te stoppen, maar het wordt dan uitgevoerd tijdens het maken van de initrd en dat is niet wat ik wil. Wat ik wil is dat mijn scriptje uitgevoerd wordt na een reboot voordat het filesystem gemount wordt.

Wie weet een goede manier?


Groet,
Paul


--
Paul van der Vlis Linux systeembeheer Groningen
https://vandervlis.nl/


Reply to: