[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Update en videokaart issues

Op 06-08-2022 om 20:49 schreef Westly Montroos:
Hoi,

Ten eerste, ik ben noob wat betreft Debian. Ik heb wel ervaring met Ubuntu, truenas scale en Linux mint/raspberry pi, en vanwege raspberry pi wil ik Debian een kans geven. Maar het blijkt moeilijker te zijn dan gedacht. Ik heb een net.iso gebruikt om Debian te installeren. Dat ging goed, alleen het updaten hiervan lukt niet. Wat heb ik allemaal geprobeerd:

Terminal, ingelogd als su om etc/apt/sources.list aan te passen. Ik moet ergens de cdroms items verwijderen, maar ik zie geen cd-rom instaan.

Zoiets heb je als je DVD iso's gebruikt om te installeren. Niet als je de net iso gebruikt. Waarom denk je dat je de cdrom items moet verwijderen?

Ten tweede, computer ging daarna in rust, maar toen de computer ontwaakte, had ik geen beeld. Dus ik heb jullie hulp nodig.

Dat klinkt alsof je hardware hebt die niet helemaal goed ondersteund wordt. Ik zou een kernel uit backports gaan gebruiken.

Groet,
Paul

--
Paul van der Vlis Linux systeembeheer Groningen
https://vandervlis.nl/


Reply to: