[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Update en videokaart issuesDag Westly


Oeps: toch een cd-rom vermelding in /etc/apt/sources.list bij installatie van een net-install. Maar geen probleem:

# This system was installed using small removable media
# (e.g. netinst, live or single CD). The matching "deb cdrom"
# entries were disabled at the end of the installation process.

Die zijn dus reeds uitgeschakeld ;-)


mvg

Koen WyboOp 6/08/2022 om 20:49 schreef Westly Montroos:
Hoi,

Ten eerste, ik ben noob wat betreft Debian. Ik heb wel ervaring met Ubuntu, truenas scale en Linux mint/raspberry pi, en vanwege raspberry pi wil ik Debian een kans geven. Maar het blijkt moeilijker te zijn dan gedacht. Ik heb een net.iso gebruikt om Debian te installeren. Dat ging goed, alleen het updaten hiervan lukt niet. Wat heb ik allemaal geprobeerd:

Terminal, ingelogd als su om etc/apt/sources.list aan te passen. Ik moet ergens de cdroms items verwijderen, maar ik zie geen cd-rom instaan.

Ten tweede, computer ging daarna in rust, maar toen de computer ontwaakte, had ik geen beeld. Dus ik heb jullie hulp nodig.

Groet, Westly


Reply to: