[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

MariaDB migreren van Debian 9 naar 11Hoi,

Wouter Verhelst schreef ooit dat je zo grote MariaDB databases kunt migreren:

root@niewe-machine:~# ssh root@oude-machine mysqldump --all-databases | mysql

Nu moet het bij mij net andersom, dus vanaf de oude machine. Ik heb al van alles geprobeerd, maar het wil niet erg lukken...
Iemand die hier ervaring mee heeft?

Verder doe ik het liever per-database. Sommige databases zijn namelijk actief in gebruik, andere 70GB groot maar statisch.

Nu vraag ik me ook nog af hoe het zit met de database met de naam "mysql". In het verleden had ik wel problemen dat ik de overgezette users en permissies toch weer moest aanmaken. Kent iemand dat probleem?

In de nieuwe setup heeft MariaDB een root user die kan inloggen zonder paswoord als je dat vanaf de Linux-user root doet. Dat vind ik prettig, is het ook mogelijk dat te handhaven als je die database met de naam mysql overzet naar een nieuwe machine?

Groet,
Paul

--
Paul van der Vlis Linux systeembeheer Groningen
https://vandervlis.nl/


Reply to: