[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Thunderbird importerenOp 30-04-2022 om 21:34 schreef Paul van der Vlis:
Alle e-mail is terug. Ik ga met Han bespreken wat er aan de hand was en wat ik eraan heb gedaan etc. Het was best lastig!

In overleg met Han mag ik wel wat schrijven over mijn bevindingen.

Na opstarten bleek er een nieuw profiel te worden aangemaakt omdat er een lockfile stond in het default profiel. Dat is een bestand met de naam "lock", een symlink naar iets als "127.0.1.1:+1930". Dit bestand verwijderen hielp al veel.

Ook de rare melding in rood waarover Han het had, iets als:
<html id="messengerWindow" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml";
heb ik gezien, maar wat ik daar precies aan heb gedaan weet ik jammer genoeg niet meer. De melding was op een gegeven moment weg, misschien had het met het lockfile te maken.

Na terugzetten backup en verwijderen lockfile startte Thunderbird in het juiste profiel en zag ik alle accounts.

Echter de e-mail in verschillende accounts was verdwenen... Vooral de INBOXen van Gmail accounts. Deze e-mail bleek echter nog wel aanwezig in de accounts, maar wel aangemerkt als verwijderd en daarom niet meer zichtbaar in Thunderbird.

Misschien dat dit te maken heeft met Google. Han gebruikte POP-mail met "leave on server" aangevinkt. Dat schijnt Google niet meer te ondersteunen hoorde ik van hem. In elk geval was de mail verwijderd maar onder water nog wel aanwezig, omdat de mappen niet waren gecomprimeerd. Als je comprimeert, dan worden verwijderde mails pas echt verwijderd.

Daartoe wordt in elk mailbericht een hexadecimaal getal veranderd in de X-Mozilla-Status header: er wordt 8 bij opgeteld. Een gelezen bericht heeft dan vaak een waarde "0009", als je dat veranderd in een "0001" dan is het weer in orde. Een ongelezen bericht heeft in verwijderde toestand vaak een waarde 0008, als je dat wijzigt in 0000 dan is het weer in orde. Maar er zijn meer waardes, zoals "2019" of "201a", afhankelijk of een bericht beantwoord is, of een kleurtje heeft.

Wat ik heb gedaan is een (nogal matig) script geschreven wat die waardes in al die e-mails veranderd. Want Thunderbird kan dat zelf niet. Toen was de e-mail weer terug ;-)

Groeten,
Paul--
Paul van der Vlis Linux systeembeheer Groningen
https://vandervlis.nl/


Reply to: