[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: nouveau vs nvidia in combinatie met GTX 950MHallo,
Het installeren van de nvidia driver van de site van nvidia is vrij eenvoudig en ik heb er eigenlijk best goede ervaringen mee.
Meestal haal ik de driver van deze site, waar alle versies (x64) in staan:

ftp://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/

In rescue mode, ga naaar de map waarin de driver is opgeslagen en doe:
sh NVIDIA-Linux-x86_64-358.16-no-compat32.run
(Of welke andere versie je hebt gekozen)
Bij de installatie wordt, als de nouveau driver wordt gedetecteerd, aangeboden om deze te blacklisten.
Er wordt dan een bestandje aangemaakt in /etc/modprobe.d: nvidia-installer-disable-nouveau.conf
De-installeren gaat alsvolgt:
Dan: sh NVIDIA-Linux-x86_64-358.16-no-compat32.run --uninstall
Het bestand nvidia-installer-disable-nouveau.conf verwijderen.
Ook /etc/X11/xorg.conf verwijderen als dit is aangemaakt.
Als het goed is herstelt de nvidia installer dan ook de veranderde links naar direct rendering gerelateerde bibliotheken en anders kun je het beste een aantal pakketten met xorg, drm, mesa en zo even opnieuw installeren, voor de zekerheid.

Zelf heb ik een custom kernel draaien, anders moeten natuurlijk wel de kernel headers geinstalleerd zijn voor je begint...
Onlangs nog een Linux Mint installatie gedaan waarbij in eerste instantie de nouveau driver niet werkte en heb dit toen op een soortgelijke manier opgelost. Na enige updates werkte toen de nouveau driver opeens wel.
Het betrof trouwens een heel ander systeem.

groeten,

Henk van Ballegooijen.

Op 21-11-15 om 01:08 schreef Frank Voncken:
Beste allen,

Ik heb een nieuwe laptop aangeschaft. Omdat het zo nieuw is, heb ik getracht Debian Stretch te installeren, omdat die beter overweg kan met de Skylake processor dan Jessie. Het installeren ging op zich goed (met netinstall waarbij windows 10 volledig overgeschreven wordt (met secure boot disabled), geen dualboot dus), maar ik krijg Stretch niet opgestart. Er kwamen drie verschillende redenen langs. Twee daarvan waren het ontbreken van firmware voor realtek en iwlwifi. Ik heb ze via rescue mode kunnen installeren.

Nu doemt het derde probleem op, iets met _SB_.PCIO.PEGO.PEGP. Volgens Duckduckgo heeft dat te maken met driver voor videokaart. Ik heb Geforce GTX 950M in de laptop. Dat komt in de lijst van nouveau voor, zie http://nouveau.freedesktop.org/wiki/CodeNames/ . Nouveau zou dus in principe moeten kunnen werken in combinatie met GTX 950M.
Ook omdat volgens Debian met het uitkomen van Jessie meestal niet meer noodzakelijk is om proprietary driver te installeren (zie https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers , bovendien wordt daar een riskante methode weergegeven mocht een proprietary driver echt noodzakelijk zijn, die van versie 352.55) wil ik eerst nagaan of het probleem op een andere manier opgelost kan worden zonder dat daar proprietary driver voor nodig is.

Mocht de enige oplossing zijn het installeren van proprietary nvidia driver, hoe krijg ik het van de site van nvidia geïnstalleerd met behulp van commando in rescue mode?

Ik ben benieuwd naar jullie suggesties!

Hartelijke groeten,
Frank Voncken


Reply to: