[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Fork debian als systemd? (rant waarschuwing)Ik begrijp uit die hele pagina dat dit een aantal belangrijke Debian devs zijn. Dan vind ik het op zich wel gepast dat ze waarschuwen voordat ze de Debian community mogelijk gaan splitsen.

Ik heb gisteren voor het eerst met het logging systeem van systemd kennis moeten maken (Suse 13.2) ... Laten we zeggen dat ik het wel met ze eens ben. Een fork met enig succes zou ik jammer vinden, want dit verzwakt de toch wel degelijke positie van Debian, en daarnaast lijken de meeste distro's systemd te gaan gebruiken en standaardisatie is altijd goed. Ik hoop dat er nog een compromis word gevonden om het enigzins gebruiksvriendelijk te maken voor servers, heb het idee dat het vooral voordelen voor desktops heeft.


Met vriendelijke groeten,
 
Germ van Ek
Esyst BV


Van: "Winfried Tilanus" <winfried@tilanus.com>
Aan: debian-user-dutch@lists.debian.org
Verzonden: Donderdag 30 oktober 2014 09:01:28
Onderwerp: Re: Fork debian als systemd? (rant waarschuwing)

On 10/30/2014 12:18 AM, Wouter Verhelst wrote:

Hoi,

> Forken is een basisrecht in de open source wereld:
(...)
> Daar is niks mis mee; als mensen Debian willen forken
> om niet met systemd te moeten omgaan, dan moeten ze dat vooral doen.
>
> Of ze succes gaan hebben kan ik niet vertellen, maar dat zien we later
> wel.

Me ergens aan storen is ook een basisrecht. ;-)

Maar even serieus: het idee om te forken an sich stoort mij niet: ze
gaan hun goddelijke gang maar en we zien inderdaad wel of ze succes hebben.

Maar als je serieus wilt forken, dan fork je gewoon. Nu is de boodschap:
"geen systemd anders forken we". Dat vind ik dreigen en jengelen. En
daar stoor ik me wel aan.

groet,

Winfried


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-dutch-request@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: https://lists.debian.org/5451F058.5040605@tilanus.comReply to: