[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Zentyal voor Debian [was: Re: locales en_US.UTF-8]Om nog een extra tip er bij te geven voor als je niet in hetzelfde LAN als de server zit of om andere reden dat domein niet kan joinen. Ik heb op de Samba server een Windows 7 gevirtualiseerd in Virtualbox (headless). Deze heb ik 2 interfaces gegeven, 1 gebridged (in het LAN), en 1 via NAT. Op de NAT interface heb ik VNC poort 5900 geforward naar de VM, en via de gebridgede interface is de VM in het domein gejoined.
Zo kan ik, en ook mindere technische collega's, gewoon de "server overnemen" via het server IP en dan kom je op de VM uit. De VM heb ik gemaakt op mijn werkstation ( niet geactiveerd, VLK, niet in het domein gejoined ) en gekopieerd naar de server (s). Dan dus nog activeren & joinen.

Naar smaak kun je natuurlijk ook kiezen voor KVM/Xen/ESX, maar in mijn geval heb ik het pas toegevoegd op de draaiende server en dan is dit de makkelijkste optie.


Met vriendelijke groeten,
 
Germ van Ek
Esyst BV


Van: "Jelmer Vernooij" <jelmer@samba.org>
Aan: "Germ van Ek | Esyst" <germ@esyst.nl>
Cc: "Matijs van Zuijlen" <matijs@matijs.net>, debian-user-dutch@lists.debian.org
Verzonden: Dinsdag 4 november 2014 13:45:41
Onderwerp: Re: Zentyal voor Debian [was: Re: locales en_US.UTF-8]

On Tue, Nov 04, 2014 at 01:20:36PM +0100, Germ van Ek | Esyst wrote:
> Ik ben van Zentyal afgestapt omdat ik het maar een buggy gedoe vind. Wij gebruiken nu Ubuntu 14.04 met Samba 4. Dit omdat hun Samba4 pakketten aardig voor liepen, en dit in combinatie met een long-term-support release vond ik aantrekkelijk.
> Met wat zoeken vind je vast wel binaries voor een recente Samba4 op Debian, en anders kun je ze zelf bouwen natuurlijk.
De Samba 4 packages in Ubuntu komen uit Debian. Als je Debian draait
kun je voor de laatste versie de packages uit unstable/testing halen en
rebuilden.

Als je een oudere Debian release draait zijn er recente versies van samba
beschikbaar in backports.

Jelmer


Reply to: