[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Foto's gecomprimeerd mailenOn 09/05/2014 03:44 PM, Paul van der Vlis wrote:
op 05-09-14 13:01, Jan-Rens Reitsma schreef:

Als ze niet tegen een limiet aanlopen, wat is het probleem dan?

Als de verzender op "verzenden" drukt duurt, het lang zo'n mail te
versturen. En als de ontvanger op de mail klikt, duurt het lang voordat
hij getoond wordt.

Aha! Is DAT het probleem? Ik betwijfel of daar gemakkelijk iets aan te doen valt. Maar ik verwacht niet dat het versturen van de foto's veel sneller zal gaan als je de foto's verder comprimeert. Tussen de mail client (MUA) van je klant en de MUA van de ontvanger zitten minstens twee MTA's en waarschijnlijk nog een MSA en .... Ik heb er geen flauw idee van waardoor de grootste vertraging tijdens de verzending veroorzaakt wordt. Dat zou in sommige gevallen bepaald kunnen worden door de configuratie van een schakel in de keten.

Ik zou liever iets anders willen dan een script.
Een plugin of een programma.

Als ik me niet vergis gaat het om een "gebruiksvriendelijke toepassing"
(= GUI?) voor je klanten. Je kunt toch een GUI met de nodige toeters,
bellen en ballonnen aan je script (laten) maken? Dan heb je een
"programma". Is dat geen oplossing?

Een programma (laten) maken kost een boel tijd/geld.

Dat hoeft volgens mij niet altijd een boel geld te kosten, maar het kost ongetwijfeld wat tijd. Soms doet een GUI weinig meer dan het beheren en opslaan van parameters voor de configuratie van een aantal componenten. Die componenten kunnen in het programma op een slimme manier aan elkaar geknoopt zijn zonder dat het programma zelf veel nieuwe code bevat.

Ik kan me voorstellen dat het verzenden van veel foto's per email in sommige gevallen sneller gaat als je ze apart kunt versturen in een bundel threads. Ik denk niet dat het heel moeilijk is, of veel tijd kost, om daarvoor een toepassing te schrijven.

Kijk eens naar Glade of WXglade:
https://glade.gnome.org/
http://wxglade.sourceforge.net/

Glade ken ik een beetje. Ik heb er wel eens mee "gespeeld" maar ik heb er nog nooit een applicatie mee geschreven. Ik neem aan dat de GUI's voor PyGTK ook met Glade gemaakt worden.

(Eerlijk gezegd vind ik de Java AWT en Java Swing ook heel mooi, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik daar de meeste ervaring mee heb. Visual C++ van Microsoft vond ik vooral vervelend om mee te werken vanwege de automatisch gegenereerde macro's. In vergelijking met VC++ vond ik de Java AWT een verademing.)

(Eerlijk gezegd ben ik niet dol op het ontwikkelen van GUI's. Van
origine ben ik namelijk geen IT'er maar een rekenaar.)

Als je het leuk vind in je vrije tijd wat te programmeren, dan weet ik
missschien ook wel andere programmeer klusjes voor je.
Zowel GUI als rekenen.

Het grootste probleem is dat ik (te veel) beperkt ben in mijn "bewegingsvrijheid" om productief te kunnen zijn als codeklopper. Rond 1990 kon ik tijdens "productieve perioden" zo'n 10 kB aan C/C++-source per dag kloppen. Nu krijg ik dat in een maand niet meer voor elkaar.

Waarschijnlijk kan ik beter tijd en energie steken in het vertalen van .po-files naar het Nederlands. Daar hoef je niet veel voor te tikken.

Vriendelijke groeten,
Jan-Rens.


Reply to: